👤

e) [x(x-√5)]^2-[x(x+√5)]^2
f) [x(x+√7)]^2-[x(x-√5)]^2
g) (x-1)(x+3)^2+(1-x)(x-2)^2
❤❤


Răspuns :

Folosim formula de calcul prescurtat a²-b²=(a-b)(a+b)
e)(x²-√5x-x²-√5x)(x²-√5x+x²+√5x)=-2√5x·2x²=-4√5x³
f)(x²+√7x-x²+√5x)(x²+√7x+x²-√5x)=x²(√7-√5)(2x+√7-√5)
g)(x-1)(x²+6x+9)-(x-1)(x²-4x+4)=(x-1)(x²+6x+9-x²+4x-4)=5(x-1)(2x+1)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!


Ez Studiers: Alte intrebari