Răspuns :
Sper ca te-am ajutat! :*♡
Am scris stramb...dar asta.i viata! :)))
Am scris stramb...dar asta.i viata! :)))
Folosim formula termenului general pentru a afla numarul termenilor (aflati intr-o progresie aritmetica , evident):
an= a1 +(n-1)·r , unde r=ratia r=a2-a1⇒ r=4-1 ⇒ r=3
598=1 +(n-1)·3 ⇒598 =1+3n-3⇒ 600=3n ⇒n=200
Sn=(a1 +a)/2·n⇒
Sn= (1+598)/2·200 ⇒Sn=599·100 ⇒Sn=59900
an= a1 +(n-1)·r , unde r=ratia r=a2-a1⇒ r=4-1 ⇒ r=3
598=1 +(n-1)·3 ⇒598 =1+3n-3⇒ 600=3n ⇒n=200
Sn=(a1 +a)/2·n⇒
Sn= (1+598)/2·200 ⇒Sn=599·100 ⇒Sn=59900
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!