Răspuns :
[tex](\frac{^{5)}2\sqrt{5}}{3}-\frac{^{3)}\sqrt{5}}{5})(\frac{10}{5\sqrt{5}}+\frac{12}{6\sqrt{5}})=\\
\frac{7\sqrt{5}}{15}\cdot(\frac{2}{\sqrt{5}}+\frac{2}{\sqrt{5}})=\\
\frac{7\sqrt{5}}{15}\cdot\frac{4}{\sqrt{5}}=\\
\frac{28}{15}
[/tex]
=(2√5/3-√5/5)(10/5√5+12/6√5)=
=(10√5/15-3√5/15)(2/√5+2/√5)=
=7√5/15*4/√5=
=7*4/15=
=28/15
=(10√5/15-3√5/15)(2/√5+2/√5)=
=7√5/15*4/√5=
=7*4/15=
=28/15
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!