Răspuns :
Salut,
Din enunț avem așa:
[tex]2^{3x}=2^{4x+2},\ deci\ 3x=4x+2,\ adic\breve{a}\ x=-2.[/tex]
Simplu, nu ?
Green eyes.
Din enunț avem așa:
[tex]2^{3x}=2^{4x+2},\ deci\ 3x=4x+2,\ adic\breve{a}\ x=-2.[/tex]
Simplu, nu ?
Green eyes.
(2^3)^x=4^2x*4
(2^3)^x=(2^2)^2x*2^2
2^3x=2^4x*2^2
3x=4x+2
4x-3x=-2
x=-2
(2^3)^x=(2^2)^2x*2^2
2^3x=2^4x*2^2
3x=4x+2
4x-3x=-2
x=-2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!