Răspuns :
Aplici mai intai formula
log(a^k)b^k=log (a)b
log(4)9=log(2²)3²=log(2)3
a=log(3)2³*log(2)3=3log(3)2*log(2)3=3log(3)2*1/log(3)2=3*1=3
log(a^k)b^k=log (a)b
log(4)9=log(2²)3²=log(2)3
a=log(3)2³*log(2)3=3log(3)2*log(2)3=3log(3)2*1/log(3)2=3*1=3
[tex]a= log_{3}2^3* log_{2^2}3^2=3 log_{3}2* \frac{2}{2}* log_{2}3=3*1=3 [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!