Răspuns :
a.
24 = 23 * 3;
56 = 23 * 7;
cmmdc (24; 56) = 23 = 8;
b.cmmmc (24; 36) = 23 * 32 = 72;
24 = 23 * 3;
56 = 23 * 7;
cmmdc (24; 56) = 23 = 8;
b.cmmmc (24; 36) = 23 * 32 = 72;
24 = 2³ · 3
56 = 2³ · 7
cmmdc=2³=8
36 = 2² · 3²
24 = 2³ · 3
cmmmc= 2³ · 3² = 72
56 = 2³ · 7
cmmdc=2³=8
36 = 2² · 3²
24 = 2³ · 3
cmmmc= 2³ · 3² = 72
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!