Răspuns :
[tex](2x+3)\cdot\frac{13-1}{9}=(\frac{3\cdot3+1}{3})^2\\
\Rightarrow\;\frac{(2x+3)\cdot4}{3}=\frac{100}{9}\\
adica:\;3\cdot(2x+3)\cdot4=100\;\\}}
de\;unde\;24x+36=100\;deci\;\;x=\frac{64^{(8}}{24}=\frac{8}{3}[/tex]
\Rightarrow\;\frac{(2x+3)\cdot4}{3}=\frac{100}{9}\\
adica:\;3\cdot(2x+3)\cdot4=100\;\\}}
de\;unde\;24x+36=100\;deci\;\;x=\frac{64^{(8}}{24}=\frac{8}{3}[/tex]
(2x+3)×1,(3)=(3 1/3)^2
1,(3) = (13-1)/9 = 12/9 = 4/3
3 1/3 = (3×3+1)/3 = 10/3
(2X+3) × 4/3 = (10/3)^2
(2X+3)×4/3 = 100/9 |×9
12(2X+3) = 100
2X+3 = 100/12
2X+3 = 25/3
2X = 25/3 - 3
2X = 25/3 - 9/3
2X = 16/3
X = 16/3 × 1/2
X = 16/6
X = 8/3
1,(3) = (13-1)/9 = 12/9 = 4/3
3 1/3 = (3×3+1)/3 = 10/3
(2X+3) × 4/3 = (10/3)^2
(2X+3)×4/3 = 100/9 |×9
12(2X+3) = 100
2X+3 = 100/12
2X+3 = 25/3
2X = 25/3 - 3
2X = 25/3 - 9/3
2X = 16/3
X = 16/3 × 1/2
X = 16/6
X = 8/3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!