Răspuns :
(3/2+4/3+....1909/1908)-(1/2+1/3+....+1/1908)=
(1/2+2/2+1/3+3/3+...+1/1908+1908/1908)-(1/2+1/3+...+1/1908)
1/2+1/3+....+1/1908+ 1+1+....+1-(1/2+1/3+...+1/1908)=1*1907=1907
|_______________________________|
=0
(1/2+2/2+1/3+3/3+...+1/1908+1908/1908)-(1/2+1/3+...+1/1908)
1/2+1/3+....+1/1908+ 1+1+....+1-(1/2+1/3+...+1/1908)=1*1907=1907
|_______________________________|
=0
( 3/2+4/3+5/4+....+1909/1908) - ( 1/2+1/3+1/4+...+1/1908 )
2/2+3/3+4/4+...+1098/1098=1+1+...+1 ( de 1907 ori) =1907
2/2+3/3+4/4+...+1098/1098=1+1+...+1 ( de 1907 ori) =1907
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!