Răspuns :
[tex]\cos(a+90^{\circ})+\cos(a+130^{\circ})+\cos(a+270^{\circ})+\cos(a+310^{\circ}) = \\ \\ =\cos(a+90^{\circ})+\cos(a+130^{\circ})+\cos(180^{\circ}+a+90^{\circ}) + \\ +\cos (180^{\circ}+a+130^{\circ}) = \\ \\ = \cos(a+90^{\circ})+\cos(a+130^{\circ})+\cos\Big(180^{\circ}+(a+90^{\circ})\Big)+\\ +\cos\Big(180^{\circ}+(a+130^{\circ})\Big) = \\ \\ = \ \cos(a+90^{\circ})+\cos(a+130^{\circ})-\cos(a+90^{\circ})-\cos(a+130^{\circ}) = 0[/tex]
[tex]\\ \boxed{$M-am folosit de proprietatea: \quad \cos(\pi+u) = -\cos u} [/tex]
[tex]\\ \boxed{$M-am folosit de proprietatea: \quad \cos(\pi+u) = -\cos u} [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!