Răspuns :
(6 - √10)x + 6 ≤ √10
(6 - √10)x ≤ - 6 + √10
(6 - √10)x ≤ - (6 - √10)
x ≤ - (6 - √10)/(6 - √10)
x ≤ - 1
(6 - √10)x ≤ - 6 + √10
(6 - √10)x ≤ - (6 - √10)
x ≤ - (6 - √10)/(6 - √10)
x ≤ - 1
(6-√10)x≤√10-6
(6-√10)x≤(-1)*(6-√10)
impartim ambii membrii cu numaruil real pozitiv 6-√10
x≤-1⇔x∈(-∞;-1]
verificare fie x=0∉(-∞;1] ar trebui ca inega.itatea sda NU se verifice
6≤√10 fals, deci Ok , inegalitatea nu se verifica inafara intervalului
fie x=-2∈(-∞;-1] artrebui ca inegalitate4 sa se verifice
-2(6-√10)≤(-1)(6-√10)
impartim cu numarul real pozitiv 6-√10
-2≤-1 , deci OK, inegalitatea se verifica
(6-√10)x≤(-1)*(6-√10)
impartim ambii membrii cu numaruil real pozitiv 6-√10
x≤-1⇔x∈(-∞;-1]
verificare fie x=0∉(-∞;1] ar trebui ca inega.itatea sda NU se verifice
6≤√10 fals, deci Ok , inegalitatea nu se verifica inafara intervalului
fie x=-2∈(-∞;-1] artrebui ca inegalitate4 sa se verifice
-2(6-√10)≤(-1)(6-√10)
impartim cu numarul real pozitiv 6-√10
-2≤-1 , deci OK, inegalitatea se verifica
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!