Răspuns :
(x-2)^2+(x+1)^2-2x^2=
x^2-2*x*2+2^2+x^2+2*x*1+1^2-2x^2=
x^2-4x+4+x^2+2x+1-2x^2=
x^2+x^2-2x^2-4x+2x+4+1=
2x^2-2x^2-2x+5=
-2x+5=
5-2x
x^2-2*x*2+2^2+x^2+2*x*1+1^2-2x^2=
x^2-4x+4+x^2+2x+1-2x^2=
x^2+x^2-2x^2-4x+2x+4+1=
2x^2-2x^2-2x+5=
-2x+5=
5-2x
(x-2)²+(x+1)²-2x²=
=x²-4x-4+x²+2x+1-2x²=
simplificam x² cu -2x² si ramane -x² apoi -x² simolificam cu +x² si ne ramane 0
=-x²-4x+x²+2x+1-2x²
=-4x+2x+1
mai simplificam -4x cu 2x si ne ramane -2x
=2x+1
=x²-4x-4+x²+2x+1-2x²=
simplificam x² cu -2x² si ramane -x² apoi -x² simolificam cu +x² si ne ramane 0
=-x²-4x+x²+2x+1-2x²
=-4x+2x+1
mai simplificam -4x cu 2x si ne ramane -2x
=2x+1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!