Răspuns :
a/3 = b/2 => 2a=3b
[tex] (14a-21b+1)^{2013} = (7*2a -7*3b +1)^{2013} = [7(3b-3b) + 1]^{2013} =1 1^{2013} = 1 [/tex]
[tex] (14a-21b+1)^{2013} = (7*2a -7*3b +1)^{2013} = [7(3b-3b) + 1]^{2013} =1 1^{2013} = 1 [/tex]
Fie a/3=b/2=k
a=3k
b=2k
(14a-21b+1)^2013=1
(14•3k-21•2k+1)^2013=1
(42k-42k+1)^2013=1
1^2013=1
(A)
a=3k
b=2k
(14a-21b+1)^2013=1
(14•3k-21•2k+1)^2013=1
(42k-42k+1)^2013=1
1^2013=1
(A)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!