Răspuns :
x²-2x+2=0
x²-2x+1+1=0
i²=-1
x²-2x+1-i²=0
(x-1)²-i²=0
(x-1-i)(x-1+i)=0
x₁=1+i
x₂=1-i
sau
Δ=(-2)²-4×2×1=4-8=-4
x₁=(2+√-4)/2=(2+√4i²)/2=((2+2i)/2=1+i
x₂=(2-√-4)/2=(2-√4i²)/2=((2-2i)/2=1-i
x²-2x+1+1=0
i²=-1
x²-2x+1-i²=0
(x-1)²-i²=0
(x-1-i)(x-1+i)=0
x₁=1+i
x₂=1-i
sau
Δ=(-2)²-4×2×1=4-8=-4
x₁=(2+√-4)/2=(2+√4i²)/2=((2+2i)/2=1+i
x₂=(2-√-4)/2=(2-√4i²)/2=((2-2i)/2=1-i
x^2 - 2x + 2 = 0
d =4 - 8 = -4
daca delta e negativa inseamna ca rezolvi ecuatia cu numere complexe
x 1,2 = - b +- i R(-delta)/2a
x 1= 2 + i2/ 2 = 2 ( 1 + i) / 2 = 1 + i
x2 = 2 - i 2 / 2 = 2(1- i) /2 = 1 - i
d =4 - 8 = -4
daca delta e negativa inseamna ca rezolvi ecuatia cu numere complexe
x 1,2 = - b +- i R(-delta)/2a
x 1= 2 + i2/ 2 = 2 ( 1 + i) / 2 = 1 + i
x2 = 2 - i 2 / 2 = 2(1- i) /2 = 1 - i
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!