Răspuns :
Avem urmatorul radical de forma:
[tex] \sqrt{a+\sqrt{b}} \\ a = a \\ b = b \\ c = \sqrt{a^2-b}[/tex]
Atunci avem formula radicalilor compusi:
[tex]\sqrt{a+\sqrt{b}}=\sqrt{\frac{a+c}{2}}+\sqrt{\frac{a-c}{2}}[/tex]
Daca avem radicalul acesta:
[tex] \sqrt{a-\sqrt{b}} [/tex]
Formula radicalilor compusi este aceasta:
[tex]\sqrt{a-\sqrt{b}}=\sqrt{\frac{a+c}{2}}-\sqrt{\frac{a-c}{2}}[/tex]
[tex] \sqrt{a+\sqrt{b}} \\ a = a \\ b = b \\ c = \sqrt{a^2-b}[/tex]
Atunci avem formula radicalilor compusi:
[tex]\sqrt{a+\sqrt{b}}=\sqrt{\frac{a+c}{2}}+\sqrt{\frac{a-c}{2}}[/tex]
Daca avem radicalul acesta:
[tex] \sqrt{a-\sqrt{b}} [/tex]
Formula radicalilor compusi este aceasta:
[tex]\sqrt{a-\sqrt{b}}=\sqrt{\frac{a+c}{2}}-\sqrt{\frac{a-c}{2}}[/tex]
[tex] \sqrt{A+ \sqrt{B}}= \sqrt\frac{A+C}{2}+ \sqrt\frac{A-C}{2}
\sqrt{A- \sqrt{B}}= \sqrt\frac{A+C}{2}- \sqrt\frac{A-C}{2}
unde C^{2}=A^{2}-B[/tex]
\sqrt{A- \sqrt{B}}= \sqrt\frac{A+C}{2}- \sqrt\frac{A-C}{2}
unde C^{2}=A^{2}-B[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!