Răspuns :
63-{4+5×[8×(10-x:10)] }: 2=1
{4+5×[8×(10-x:10)] }: 2=63-1
{4+5×[8×(10-x:10)] }: 2=62
4+5×[8×(10-x:10)] = 62×2
4+5×[8×(10-x:10)] = 124
5×[8×(10-x:10)] = 124-4
5×[8×(10-x:10)] = 120
8×(10-x:10) = 120:5
8×(10-x:10) = 24
10-x:10 = 24:8
10-x:10 = 3
x:10 = 10-3
x:10 = 7
x = 7×10
x = 70
{4+5×[8×(10-x:10)] }: 2=63-1
{4+5×[8×(10-x:10)] }: 2=62
4+5×[8×(10-x:10)] = 62×2
4+5×[8×(10-x:10)] = 124
5×[8×(10-x:10)] = 124-4
5×[8×(10-x:10)] = 120
8×(10-x:10) = 120:5
8×(10-x:10) = 24
10-x:10 = 24:8
10-x:10 = 3
x:10 = 10-3
x:10 = 7
x = 7×10
x = 70
63-{4+5×[8×(10-x:10)] }:2=1
Folosesc metoda mersului invers
{4+5x[8x(10-x:10)]}:2=63-1
{4+5x[8x(10-x:10)]}:2=62
4+5x[8x(10-x:10)] =62x2
4+5x[8x(10-x:10)] =124
5x[8x(10-x:10)] =124-4
5x[8x(10-x:10)]=120
8x(10-x:10)=120:5
8x(10-x:10) =24
10-x:10= 24:8
10-x:10=3
x:10=10-3
x:10 =7
x=7x10
x=70
Folosesc metoda mersului invers
{4+5x[8x(10-x:10)]}:2=63-1
{4+5x[8x(10-x:10)]}:2=62
4+5x[8x(10-x:10)] =62x2
4+5x[8x(10-x:10)] =124
5x[8x(10-x:10)] =124-4
5x[8x(10-x:10)]=120
8x(10-x:10)=120:5
8x(10-x:10) =24
10-x:10= 24:8
10-x:10=3
x:10=10-3
x:10 =7
x=7x10
x=70
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!