Răspuns :
2^x - 2^100 = 2^100
2^x = 2^100 + 2^100
2^x = 2^100( 1+1)
2^x = 2^100 x 2
2^x = 2^101
x = 101
2^x = 2^100 + 2^100
2^x = 2^100( 1+1)
2^x = 2^100 x 2
2^x = 2^101
x = 101
[tex]2^{\big{\text{x}}}-2^{\big{100}} = 2^{\big{100}} \\ \\ 2^{\big{\text{x}}} = 2^{\big{100}} +2^{\big{100}} \\ \\ 2^{\big{\text{x}}} = 2^{\big{100}}\cdot(1+1) \\ \\ 2^{\big{\text{x}}} = 2^{\big{100}}\cdot 2 \\ \\ 2^{\big{\text{x}}} = 2^{\big{100}}\cdot 2^{\big1} \\ \\ 2^{\big{\text{x}}} = 2^{\big{100+1}} \\ \\ 2^{\big{\text{x}}} = 2^{\Big{101}} \\ \\ \text{x} =101 [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!