Răspuns :
(2-√2)^2+2√2(2-√2)+2 radicalul il voi scrie r
4-2*2*r2+2 + 4r2-4+2=
4-4r2+2 + 4r2-4+2 =
4+2-4+2 =
6-4+2=
2+2=4
4-2*2*r2+2 + 4r2-4+2=
4-4r2+2 + 4r2-4+2 =
4+2-4+2 =
6-4+2=
2+2=4
[tex]\it (2-\sqrt2)^2+2\sqrt2(2-\sqrt2)+2 = (2-\sqrt2(2-\sqrt2+2\sqrt2) +2= \\\;\\ = (2-\sqrt2)\cdot(2+\sqrt2)+2=2^2-(\sqrt2)^2 +2 = 4-2+2=4[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!