Răspuns :
b=3×c=3c
a=5
a×b-a×c=120
a×b-a×c=a×(b-c)
Il inlocuim pe b cu 3c
=> a×(b-c)=5×(3c-c)=120
5×2c=120
2c=120:5
2c=24
c=24:2=12
b=3×c=3×12
b=36
a=5
a×b-a×c=120
a×b-a×c=a×(b-c)
Il inlocuim pe b cu 3c
=> a×(b-c)=5×(3c-c)=120
5×2c=120
2c=120:5
2c=24
c=24:2=12
b=3×c=3×12
b=36
b=3c a*(3c-c)=120 a*2c=120 5*2c=120 2c=120/5 2c=24 c=24/2 c=12
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!