Răspuns :
|x-1|+|1-x|=4
|x-1|+|-(x-1)|=4
|x-1|+|x-1|=4
2|x-1|=4
|x-1|=2
x1-1=2
x2-1=-2
x1=3
x2=-1
S={-1;3}.
|x-1|+|-(x-1)|=4
|x-1|+|x-1|=4
2|x-1|=4
|x-1|=2
x1-1=2
x2-1=-2
x1=3
x2=-1
S={-1;3}.
x-1+|1-x|=4 sau -x+1+|1-x|=4 ⇔ x-1+1-x=4 sau x-1-1+x=4 sau x+1+1-x=4 sau x+1-1+x=4 ⇔ 0=4 sau 2x-2=4 sau 2=4 sau 2x=4 ⇔x=3 sau 2 ⇔ x∈{2,3}
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!