Răspuns :
= (4^2)^4 x 4^10 x (4^3)^5 = 4^8 x 4^10 x 4^15 = 4^(8+10+15) = 4^33
16^4=(4^2)^4 (in astfel de cazuri puterile se inmultesc, adica 4^(2*4)) obtinem 4^8
4^10 asa si ramine pina cind
64^5- 64 este 4^3, deci obtinem (4^3)^5=4^(3*5)=4^15
In final obtinem 4^8*4^10*4^15= (avem aceeasi baza, adica 4, in astfel de cazuri puterile se aduna) 4^(8+10+15)=4^33, acesta-i rezultatul
4^10 asa si ramine pina cind
64^5- 64 este 4^3, deci obtinem (4^3)^5=4^(3*5)=4^15
In final obtinem 4^8*4^10*4^15= (avem aceeasi baza, adica 4, in astfel de cazuri puterile se aduna) 4^(8+10+15)=4^33, acesta-i rezultatul
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!