Răspuns :
M +t+y = 67
m = 4 y
m = t-4
t= 4y +4
4 y + 4 y + y +4 = 67
9 y +4 = 67
9y = 67-4
9y = 63
y= 63:9
y = 7 ani
m= 7*4 = 28 ani
t= 7*4 +4 = 28+4 = 32 ani
b)
7 ani + 16 ani = 23 ani
23 ani + 1 an = 24 ani ( va deveni mămică )
c)
m = 28 ani + (16 ani + 1 an ) = 28 ani +17 ani = 45 ani
t = 32 ani +17 ani = 49 ani
d)
m= 45 ani + 18 ani = 63 ani
t = 49 ani +18 ani = 67 ani
m = 4 y
m = t-4
t= 4y +4
4 y + 4 y + y +4 = 67
9 y +4 = 67
9y = 67-4
9y = 63
y= 63:9
y = 7 ani
m= 7*4 = 28 ani
t= 7*4 +4 = 28+4 = 32 ani
b)
7 ani + 16 ani = 23 ani
23 ani + 1 an = 24 ani ( va deveni mămică )
c)
m = 28 ani + (16 ani + 1 an ) = 28 ani +17 ani = 45 ani
t = 32 ani +17 ani = 49 ani
d)
m= 45 ani + 18 ani = 63 ani
t = 49 ani +18 ani = 67 ani
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!