Răspuns :
36-2[10+(a+2)]=0
2[10+(a+2)]=36 /÷2
10+(a+2)=18 /-10
a+2=18-10
a+2=9 /-2
a=9-2
a=7
Verificare :
40×{36-2×[10+(7+2)]}=
40×[36-2×(10+9)]=
40×(36- 2×19)=
40×(36- 36)=
40×0=
0
2[10+(a+2)]=36 /÷2
10+(a+2)=18 /-10
a+2=18-10
a+2=9 /-2
a=9-2
a=7
Verificare :
40×{36-2×[10+(7+2)]}=
40×[36-2×(10+9)]=
40×(36- 2×19)=
40×(36- 36)=
40×0=
0
40x{36-2x[10+(a+2)]}=0 produsul a doua nr este 0 daca unul dintre nr sa fie 0
36-2x[10 +(a+2)] =0
-2x[10+(a+2)] = -36
10+(a+2)=-36/-2
a+2=18-10
a = 8 -2
a =6
Verificare : a+2 +10=18x(-2 ) = -36 +36 =0x40=0
36-2x[10 +(a+2)] =0
-2x[10+(a+2)] = -36
10+(a+2)=-36/-2
a+2=18-10
a = 8 -2
a =6
Verificare : a+2 +10=18x(-2 ) = -36 +36 =0x40=0
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!