Răspuns :
a)(x-3)^2=x^2-6x+9
b)(2x+3)^2=4x^2+12x+9
c)(4x-7)(4x+7)=16x^2+28x-28x-49=16x^2-49
Vezi ca la primele doua se foloseste formula (a+b)^2=a^2+2ab+b^2
b)(2x+3)^2=4x^2+12x+9
c)(4x-7)(4x+7)=16x^2+28x-28x-49=16x^2-49
Vezi ca la primele doua se foloseste formula (a+b)^2=a^2+2ab+b^2
a)(x–3)²=x²–6x+9
b)(2x+3)²=4x²+12x+9
c)(4x–7)(4x+7)=16x²–49
Formule de calcul prescurtat:
(a+b)²=a²+2ab+b²
(a–b)=a²–2ab+b²
(a+b)(a–b)=a²–b²
b)(2x+3)²=4x²+12x+9
c)(4x–7)(4x+7)=16x²–49
Formule de calcul prescurtat:
(a+b)²=a²+2ab+b²
(a–b)=a²–2ab+b²
(a+b)(a–b)=a²–b²
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!