Răspuns :
a) 7x-11=66
7x=66+11
7x=77
x=77/7
x=11
b)x:(-4)=-12
-x/4=-12
-x=-48
x=48
c) 150:x=-6
150;x=-6 unde x≠0
150/x=-6
150=-6x
-6x=150
x=-25
d)8-3x=44
-3x=44-8
-3x=36
x=-12
e) 49+7x=0
7x=-49
x=-7
f) 14x=-16-2x
14x+2x=-16
16x=-16
x=-1
g) -4+x=-d
x=d/4 unde d∈R
7x=66+11
7x=77
x=77/7
x=11
b)x:(-4)=-12
-x/4=-12
-x=-48
x=48
c) 150:x=-6
150;x=-6 unde x≠0
150/x=-6
150=-6x
-6x=150
x=-25
d)8-3x=44
-3x=44-8
-3x=36
x=-12
e) 49+7x=0
7x=-49
x=-7
f) 14x=-16-2x
14x+2x=-16
16x=-16
x=-1
g) -4+x=-d
x=d/4 unde d∈R
a.7x=77rezulta ca x=11
b.x=-12×(-4)=48
c.x=150/-6=-25
d.-3x=36rezulta x=-12
e.x=-49/7=-7
f.16x=-16 rezulta x=-1
g.x=-d+4
b.x=-12×(-4)=48
c.x=150/-6=-25
d.-3x=36rezulta x=-12
e.x=-49/7=-7
f.16x=-16 rezulta x=-1
g.x=-d+4
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!