Răspuns :
mg=¬/(x·y);
x·y=(4+2¬/3)(4-2¬/3)=4^2-(2¬/3)^2=
=16-12=4;
mg=¬/4=2;
(x-y)(x+y)=x^2-y^2;
^2-inseamna la patrat;
¬/-inseamna radical
ma=(x+y)/2=(4+2¬/3+4-2¬/3)/2=8/2=4; (2¬/3 si -2¬/3 se reduc)
x·y=(4+2¬/3)(4-2¬/3)=4^2-(2¬/3)^2=
=16-12=4;
mg=¬/4=2;
(x-y)(x+y)=x^2-y^2;
^2-inseamna la patrat;
¬/-inseamna radical
ma=(x+y)/2=(4+2¬/3+4-2¬/3)/2=8/2=4; (2¬/3 si -2¬/3 se reduc)
Ma = (x+Y)/2 = (4+2√3 + 4 - 2√3)/2 = 8/2 =4
Mg =√x·y = √ (4+2√3)(4-2√3) =√[4² - ( 2√3)]² = √(16 - 4·3) = √(16 - 12)= √4 =2
Mg =√x·y = √ (4+2√3)(4-2√3) =√[4² - ( 2√3)]² = √(16 - 4·3) = √(16 - 12)= √4 =2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!