Răspuns :
a)4^37/(2*2^71)+(3+3*105)/106=
2^74/2^72+(3+315)/106=
2^2+318/106=
4+3=
7
b)3^3+3^10/3^8*3+3*3^7/3^5+2*3^10/(5*3^5+3^3)=
3^3+3^3+3^3+2*3^(10-5)*6+3^(2+3)=
3^3(1+1+1)+2*3^5*2*3+3^5=
3^3*3+2^(1+1)*3^(5+1)+3^5=
3^(3+1)+2^2*3^5+3^5=
3^4+2^2*3^5(1+1)=
3^4+2^2*3^5*2=
3^4+2^(1+1)*3^5=
3^4+2^2*3^5=
3^4(1+2^2*3)=
81(1+4*3)=
81*13=1053
c) [3^2*3^3+2^54/2^52+(3^5)^4/3^20]/31=
(243+4+3^20/3^20)/31=
248/31=8
d) [3^48/3^18+(2^4)^5+6^23/6^13]/[(3^5)^2*(2^2)^5+3^17*3^13+(2^5)^4]=
[(3^30+2^20+6^10)/(3^10*2^10+3^30+2^20)]=
[(3^3)^10+(2^2)^10+(2*3)^10]/[(3*2)^10+(3^3)^10+(2^2)^10]=
[27^10+4^10+6^10]/[6^10+27^10+4^10]=1
2^74/2^72+(3+315)/106=
2^2+318/106=
4+3=
7
b)3^3+3^10/3^8*3+3*3^7/3^5+2*3^10/(5*3^5+3^3)=
3^3+3^3+3^3+2*3^(10-5)*6+3^(2+3)=
3^3(1+1+1)+2*3^5*2*3+3^5=
3^3*3+2^(1+1)*3^(5+1)+3^5=
3^(3+1)+2^2*3^5+3^5=
3^4+2^2*3^5(1+1)=
3^4+2^2*3^5*2=
3^4+2^(1+1)*3^5=
3^4+2^2*3^5=
3^4(1+2^2*3)=
81(1+4*3)=
81*13=1053
c) [3^2*3^3+2^54/2^52+(3^5)^4/3^20]/31=
(243+4+3^20/3^20)/31=
248/31=8
d) [3^48/3^18+(2^4)^5+6^23/6^13]/[(3^5)^2*(2^2)^5+3^17*3^13+(2^5)^4]=
[(3^30+2^20+6^10)/(3^10*2^10+3^30+2^20)]=
[(3^3)^10+(2^2)^10+(2*3)^10]/[(3*2)^10+(3^3)^10+(2^2)^10]=
[27^10+4^10+6^10]/[6^10+27^10+4^10]=1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!