Răspuns :
[tex]x+ \frac{1}{x}=6 \\ (x+ \frac{1}x})^2 =6^2 \\ x^{2} +2*x* \frac{1}{x}+ \frac{1}{ x^{2} } =36 \\ x^{2} + \frac{1}{ x^{2} } =36-2 \\ x^{2} + \frac{1}{ x^{2} } =34[/tex]
[tex]\text{x}+\dfrac{1}{\text{x}} = 6\Big|^2 \Rightarrow \Big(\text{x}+\dfrac{1}{\text{x}}\Big)^2 = 6^2\Rightarrow \text{x}^2+2\cdot \not\text{x}\cdot \dfrac{1}{\not\text{x}}+\dfrac{1}{\text{x}^2} = 36 \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow \text{x}^2+2+\dfrac{1}{\text{x}^2} = 36 \Rightarrow \text{x}^2+\dfrac{1}{\text{x}^2} = 36-2 \Rightarrow \boxed{\text{x}^2+\dfrac{1}{\text{x}^2} = 34}[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!