Răspuns :
b este cu 2011 mai mic decât a, așadar a=2011+b
Înlocuim in 3a-3b. Concret, il înlocuim pe a cu (2011+b). Deci 3a va fi 3 ori 2011+b.
3(2011+b)-3b=
=6033+3b-3b=
+3b si -3b se reduc, adică ii tai cu o linie oblică. Pentru ca 3b-3b da 0 si ar ieși 6033+0
Deci e egal cu 6033.
Sper sa fi explicat mai clar. Succes la teme ;)
Înlocuim in 3a-3b. Concret, il înlocuim pe a cu (2011+b). Deci 3a va fi 3 ori 2011+b.
3(2011+b)-3b=
=6033+3b-3b=
+3b si -3b se reduc, adică ii tai cu o linie oblică. Pentru ca 3b-3b da 0 si ar ieși 6033+0
Deci e egal cu 6033.
Sper sa fi explicat mai clar. Succes la teme ;)
b=a-2011;
3a-3b=3a-3(a-2011)=3a-3a+3×2011
=0+6033=6033
Sau:
b=a-2011=>a=b+2011;
3a-3b=3(b+2011)-3b=3b+6033-3b
=6033;
3a-3b=3a-3(a-2011)=3a-3a+3×2011
=0+6033=6033
Sau:
b=a-2011=>a=b+2011;
3a-3b=3(b+2011)-3b=3b+6033-3b
=6033;
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!