Răspuns :
Ma = (a+b) : 2 = 1,25
a + b = 1,25 ×2 = 2,5
a + b = 2,5 => a = 2,5 - b
a-b = 1/3 |×3
3×a - 3×b = 1
inlocuim pe a
3×(2,5-b) -2×b = 1
7,5 - 3×b - 2×b = 1
-5×b = 1 - 7,5
-5×b = - 6,5
b = -6,5 : (-5)
b = 1,3
a = 2,5 - 1,3 = 1,2
a = 1,2
b = 1,3
verificare:
(1,2 + 1,3) : 2 = 2,5 : 2 = 1,25
a + b = 1,25 ×2 = 2,5
a + b = 2,5 => a = 2,5 - b
a-b = 1/3 |×3
3×a - 3×b = 1
inlocuim pe a
3×(2,5-b) -2×b = 1
7,5 - 3×b - 2×b = 1
-5×b = 1 - 7,5
-5×b = - 6,5
b = -6,5 : (-5)
b = 1,3
a = 2,5 - 1,3 = 1,2
a = 1,2
b = 1,3
verificare:
(1,2 + 1,3) : 2 = 2,5 : 2 = 1,25
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!