Răspuns :
a)5x+4=2x-6
5x-2x=-6-4
3x=-10
x=-10/3
b)4:(x+11)=2
4/x+11=2
4=2(x+11)
2=x+11
-x=11-2
-x=9
x=-9
c)3(2x-5)+13=2(x+4)+7
6x-15+13=2x+8+7
6x-2=2x+15
6x-2x=15+2
4x=17
x=17/4
d)7(2x-1)-3(4x-1)=5(3x+2)-1
14x-7-12x+3=15x+10-1
2x-4=15x+9
2x-15x=9+4
-13x=13
x=-1
5x-2x=-6-4
3x=-10
x=-10/3
b)4:(x+11)=2
4/x+11=2
4=2(x+11)
2=x+11
-x=11-2
-x=9
x=-9
c)3(2x-5)+13=2(x+4)+7
6x-15+13=2x+8+7
6x-2=2x+15
6x-2x=15+2
4x=17
x=17/4
d)7(2x-1)-3(4x-1)=5(3x+2)-1
14x-7-12x+3=15x+10-1
2x-4=15x+9
2x-15x=9+4
-13x=13
x=-1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!