Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Plan de rezolvare
1) Aflăm al doilea termen, știind că este cu 2 mai mare decât primul termen, care e 12:
12 + 2 = 14 → al doilea termen
2) Aflăm al treilea termen, știind că este cu 16 mai mic decât suma primilor doi termeni:
(12 + 14) - 16 = 26 - 16 = 10 → al treilea termen
3) Aflăm suma primilor trei termeni:
12 + 14 + 10 = 36 → suma primilor trei termeni
Aflăm al patrulea termen:
49 - 36 = 13 → al patrulea termen
4 ) Scriu numărul 49 ca sumă de 4 termeni, respectând cerința:
49 = 12 + 14 + 10 + 13
__________________________________________________
Rezolvare printr-un exercițiu:
12 + (12+2) + (12+14-16) + d = 49
12 + 14 + 10 + d = 49
36 + d = 49
d = 49 - 36
d = 13 → al patrulea termen
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!