Răspuns :
Se observa ca numitorul poate fi scris drept un binom:
x²+6x+9=0
x²+2•3x+3²=0
(x+3)²=0
Numaratorul se scrie la randul lui asa:
x²-9=(x-3)(x+3)
deci raportul devine:
(x²-9)/(x²+6x+9)=[(x-3)(x+3)]/(x+3)²=(x-3)/(x+3)
x²+6x+9=0
x²+2•3x+3²=0
(x+3)²=0
Numaratorul se scrie la randul lui asa:
x²-9=(x-3)(x+3)
deci raportul devine:
(x²-9)/(x²+6x+9)=[(x-3)(x+3)]/(x+3)²=(x-3)/(x+3)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!