Răspuns :
[tex]a\cdot b = 79 \\ b\cdot c = 49\\ -----($scadem)$ \\ \\ a\cdot b-b\cdot c = 79-49 \\ \\ b\cdot (a-c) = 30[/tex]
Altfel scris:
[tex]a\cdot b = 79 \\ b\cdot c = 49 \\ \\ \Rightarrow b\cdot (a-c) = b\cdot a-b\cdot c = {a\cdot b}-b\cdot c = 79-49 = 30[/tex]
Altfel scris:
[tex]a\cdot b = 79 \\ b\cdot c = 49 \\ \\ \Rightarrow b\cdot (a-c) = b\cdot a-b\cdot c = {a\cdot b}-b\cdot c = 79-49 = 30[/tex]
a•b=79
b•c=49
Pentru a calcula b•(a-c) procedam astfel:
a•b-a•c=b•(a-c) (practic, l-am dat factor comun pe b)
=> b•(a-c)=a•b-b•c=79-49=30
b•c=49
Pentru a calcula b•(a-c) procedam astfel:
a•b-a•c=b•(a-c) (practic, l-am dat factor comun pe b)
=> b•(a-c)=a•b-b•c=79-49=30
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!