Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
5 + 3 × [ 2 + 3 × (6 × 4 - 20 : 2) + 5] = 152
= 5 + 3 × [ 2 + 3 × ( 24 - 10 ) + 5 ] =
= 5 + 3 × ( 2 + 3 × 14 + 5 ) =
= 5 + 3 × ( 2 + 42 + 5 ) =
= 5 + 3 × 49 =
= 5 + 147 =
= 152
______________________________________________
Se efectuează operaţiile de ordinul II ( înmulţirea şi împărţirea ) din paranteza rotundă, apoi se desfinţează paranteza rotundă calculând diferenţa dintre produsul numerelor 6 şi 4, şi câtul numerelor 20 şi 2. Paranteza dreaptă se transformă în paranteză rotundă.
Diferenţa obţinută se triplează, apoi se măreşte cu 2 si cu 5.
Suma obţinută se triplează şi se adaugă la 5.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!