Răspuns :
x(x²–2) supra (x²–2)²
se simplifica x²–2 cu x²–2
=x supra x²–2
Formula de calcul prescurtat:
(x+y)²=x²+2xy+y²
se simplifica x²–2 cu x²–2
=x supra x²–2
Formula de calcul prescurtat:
(x+y)²=x²+2xy+y²
[tex] \frac{x^3-2x}{x^4-4x^2+4}= \frac{x( x^{2} -2)}{( x^{2} -2)^2} = \frac{x}{ x^{2} -2} [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!