Răspuns :
a - b = 103
a = b + 103
a : b = 6 rest 3
a = 6b + 3
b + 103 = 6b + 3
6b - b = 103 - 3
5b = 100
b = 100 : 5
b = 20
a = 20 + 103
a = 123
a = b + 103
a : b = 6 rest 3
a = 6b + 3
b + 103 = 6b + 3
6b - b = 103 - 3
5b = 100
b = 100 : 5
b = 20
a = 20 + 103
a = 123
a-b=103
a:b=6 r3
a=6b+3
înlocuim cu a=6b+3
avem
a-b=103
6b+3-b=103
6b-b=103-3
5b=100
b=100:5
b=20
înlocuim cu b=20
avem
a-b=103
a-20=103
a=103+20
a=123
deci nr sunt
a=123
b=20
a:b=6 r3
a=6b+3
înlocuim cu a=6b+3
avem
a-b=103
6b+3-b=103
6b-b=103-3
5b=100
b=100:5
b=20
înlocuim cu b=20
avem
a-b=103
a-20=103
a=103+20
a=123
deci nr sunt
a=123
b=20
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!