Răspuns :
Conjunctia in propozitie leaga parti de vorbire de acelasi fel (raport de coordonare), iar in fraza poate lega 2 propozitii de acelasi fel (raport de coordonare) sau 2 propozitii diferite (raport de subordonare) ex: si, nici, iar, dar, ca, sa, si, nici, etc.
Prepozitia este partea de vorbire neflexibila care la nivel de propozitie stabileste un raport de subordonare intre un atribut si un substantiv sau intre un complement si un verb. Ex: pe, la, cu, in, langa, despre, de dupa, de pe la, etc.
Sper ca te-am ajutat
Pai, prepoziția face legatura intre părțile de propoziție secundare și elementele lor regente, iar conjuncția leagă părți de propozitie de același fel sau diferite.(dacă vrei și exemple scrie în comentarii)
Coronița? :)
Coronița? :)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!