Răspuns :
2^x + 2^x+1 +.....2^x+9 = 4092
2^x (1+ 2^1 +.....2^9) = 4092
progresie aritmetica(1+ 2^1 +.....2^9)=2^(10-1)=1023
2^x ×1023= 4092
2^x = 4092:1023
2^x = 4
2^x = 2^2
x=2
2^x (1+ 2^1 +.....2^9) = 4092
progresie aritmetica(1+ 2^1 +.....2^9)=2^(10-1)=1023
2^x ×1023= 4092
2^x = 4092:1023
2^x = 4
2^x = 2^2
x=2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!