Răspuns :
a)(x la adoua+2x+1)(x+1)=x la a treia + x la adoua +2x la adoua +2x+x+1=
=x la a treia+2x la a doua + 3x + 1
b)(9x la a doua -6x+1)(3x-1)+(9x la a doua+6x+1)(3x+1)=27x la a treia -9 x la a doua -18x la a doua +6x+3x-1+27x la a treia -9x la a doua +18x la a doua+6x+3x+1=54x la a treia-18x la a doua+18x =3(18x la a treia -x la a doua +x)
c)???
=x la a treia+2x la a doua + 3x + 1
b)(9x la a doua -6x+1)(3x-1)+(9x la a doua+6x+1)(3x+1)=27x la a treia -9 x la a doua -18x la a doua +6x+3x-1+27x la a treia -9x la a doua +18x la a doua+6x+3x+1=54x la a treia-18x la a doua+18x =3(18x la a treia -x la a doua +x)
c)???
a)(x+1)³=x³+3x²+3x+1 ;(y-2)²=y²-4y+4 ;(√2-1)³=2√2-6+3√2-1=5√2-7 ;
(√3+√2)³=3√3+9√2+6√3+2√2=9√3+11√2
b)(3x-1)³+(3x+1)³=(3x+1+3x-1)((3x-1)²-(3x-1)(3x+1)+(3x+1)²)=
=6x(9x²-6x+1-9x²+1+9x²+6x+1)=6x(9x²+3)=18x(3x²+1)
(√3+√2)³=3√3+9√2+6√3+2√2=9√3+11√2
b)(3x-1)³+(3x+1)³=(3x+1+3x-1)((3x-1)²-(3x-1)(3x+1)+(3x+1)²)=
=6x(9x²-6x+1-9x²+1+9x²+6x+1)=6x(9x²+3)=18x(3x²+1)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!