Răspuns :
9M+5P=66
3M=2P
9M=3x3M
3x3M=3x2P
9M=6P
înlocuim cu 9M=6P
avem
9M+5P=66
6P+5P=66
11P=66
P=66:11
P=6 lei
înlocuim cu P=6 lei
avem
9M+5P=66
9M+5x6P=66
9M+30P=66
9M=66-30P
9M=36
M=36:9
M=4 lei
deci
M=4 lei
P=6 lei
3M=2P
9M=3x3M
3x3M=3x2P
9M=6P
înlocuim cu 9M=6P
avem
9M+5P=66
6P+5P=66
11P=66
P=66:11
P=6 lei
înlocuim cu P=6 lei
avem
9M+5P=66
9M+5x6P=66
9M+30P=66
9M=66-30P
9M=36
M=36:9
M=4 lei
deci
M=4 lei
P=6 lei
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!