Răspuns :
a ) = aducem la numitorul comun 90 = ( 6 - 75 + 10) / 90 = - 59/90 = - 0,6(5)
Amplifici prima fractie cu 6
A doua cu 15
Si a treia cu 10
Ca sa ajungi la numitorul comun 90
6/90 +(-75)/90+10/90=
=(6-75+10)/90
=(16-75)/90
=-59/90
=-0,6(5)
A doua cu 15
Si a treia cu 10
Ca sa ajungi la numitorul comun 90
6/90 +(-75)/90+10/90=
=(6-75+10)/90
=(16-75)/90
=-59/90
=-0,6(5)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!