Răspuns :
inlocuim in prima ecuatie pe x cu y+3 Si pe z cu y:2
y+3+y+y÷2=48
2y+y:2=48-3=45
aducem la acelasi numitor si inmultim cu 2
4y+y=90
5y=90 |÷5
y=18
x=18+3=21
z=18÷2=9
y+3+y+y÷2=48
2y+y:2=48-3=45
aducem la acelasi numitor si inmultim cu 2
4y+y=90
5y=90 |÷5
y=18
x=18+3=21
z=18÷2=9
x+y+z=48
x=y+3
z=y/2
y+3+y/2+y=48 |*2
2y+6+y+2y=96
5y+6=96
5y=96-6
5y=90
y=90:5
y=18
x=18+3
x=21
z=18:2
z=9
x=y+3
z=y/2
y+3+y/2+y=48 |*2
2y+6+y+2y=96
5y+6=96
5y=96-6
5y=90
y=90:5
y=18
x=18+3
x=21
z=18:2
z=9
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!