Răspuns :
a) 6b+6c=6x(b+c)=6x29=174
b) a*(b+c)=725
a*29=725
a=25
3a-63= 3 x 25- 63 =75-63= 12.
b) a*(b+c)=725
a*29=725
a=25
3a-63= 3 x 25- 63 =75-63= 12.
ab+ac=725 ⇒a(b+c)=725 (1)
si b+c=29 (2)
din (1) si (2) ⇒⇒a=725:(b+c)=725:29=25⇒a=25
a) 6b+6c=6(b+c)=6×29=174
b) 3a-63=3×25-63=75-63=12
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!