Răspuns :
6+12+18+...+60=
=6(1+2+3+..+10)
=6*10*11:2 (se simplifica 10 cu 2)
=6*5*11
=6*55
=330
Sper ca te-am ajutat!
=6(1+2+3+..+10)
=6*10*11:2 (se simplifica 10 cu 2)
=6*5*11
=6*55
=330
Sper ca te-am ajutat!
[tex]6+12+18+...+60
[/tex]
aⁿ=a₁+(n-1)d
60=6+(n-1)(6)
n=10
stiind ca n=10 ⇒ a₁+aⁿ/2*n
⇒6+60/2*10 =330.
aⁿ - ⁿ este jos nu sus.
aⁿ=a₁+(n-1)d
60=6+(n-1)(6)
n=10
stiind ca n=10 ⇒ a₁+aⁿ/2*n
⇒6+60/2*10 =330.
aⁿ - ⁿ este jos nu sus.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!