Răspuns :
[tex]3*9^x+3=71+3^28[/tex]
3*(3²)^x+3=71*3^28
3*3^2x+1+3=71*3^28
3^2x+1+3=71*3^28
3^2x+1=71*3^28-3
2x+1=log₃(71*3^28-3)
2x=log₃(71*3^28-3)-1
x=log₃(71*3^28-3)/2-1/2
x=log₃(71*3^28-3)-1/2
x=15,44003 - asta daca vrei sub forma zecimala!
9^x+2 +9^x+1 +9^x =91 × 3^28
9^x×( 9^2 + 9^1 + 1 ) = 91 × 3^28
9^x × (81 + 9 + 1) = 91 × 3 ^28
9^x × 91 = 91 × 3^28
9^x = 91 × 3^28 : 91
9^x = 3^28
3^2x = 3^28
2x = 28
x = 28/2
x = 14
9^x+2 +9^x+1 +9^x =91 × 3^28
9^x×( 9^2 + 9^1 + 1 ) = 91 × 3^28
9^x × (81 + 9 + 1) = 91 × 3 ^28
9^x × 91 = 91 × 3^28
9^x = 91 × 3^28 : 91
9^x = 3^28
3^2x = 3^28
2x = 28
x = 28 : 2
x = 14 (numar natural)
9^x×( 9^2 + 9^1 + 1 ) = 91 × 3^28
9^x × (81 + 9 + 1) = 91 × 3 ^28
9^x × 91 = 91 × 3^28
9^x = 91 × 3^28 : 91
9^x = 3^28
3^2x = 3^28
2x = 28
x = 28 : 2
x = 14 (numar natural)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!