👤

Cine traduce asta 100 de puncte ms
Sur quelle base repose l'entente parents-adolescents? D'abord sur l'affection (51%) disent les parents. Puis, sur l'indépendance desenfants(40%)et leursens des responsabilités (37%) mais l'indépendance est plus facilement consentie aux garçons qu'aux filles, lesquelles en revanche, doivent être plusresponsables. Undes mérites de cette enquête est justement de mettre en évidence le souci des classes moins favorisées de veiller à la bonne éducation des enfants. Elles insistent sur la politesse et le sens de la famille S'agissant précisément de l'éducation, parents et enfants n'ont pas les mêmes priorités. Les parents placent en tête l'honnêteté et la loyauté et en deuxième le goût du travail. La débrouillardise ne vient qu'en sixième et demier rang. Or c'est elle que les adolescents souhaitent qu'on leur apprenne, en même temps que le goût du travail. A leurs yeux, et alors qu'ils ne connaissent pas encore, pour la plupart, les difficultés de la vie, savoir se débrouiller est primordial.


Răspuns :

Pe ce bază este acordul părinte-adolescent? În primul rând cu condiția (51%) spun părinții. Apoi, cu privire la independența copiilor (40%) și simțul responsabilității (37%), dar independența este mai ușor acordată băieților decât fetelor, care, pe de altă parte, trebuie să fie mai responsabili. Unul dintre meritele acestui sondaj este tocmai acela de a evidenția preocuparea pentru clase educația copiilor. Ei insistă asupra politeții și sensului familiei. În special în ceea ce privește educația, părinții și copiii nu au aceleași priorități. Părinții conduc calea onestitate și loialitate și, în al doilea rând, gustul pentru muncă. Disponibilitatea vine doar în al șaselea și ultimul rang. Dar ea este cea pe care adolescenții doresc să o învețe, în același timp decât gustul muncii. În ochii lor și în timp ce ei încă nu știu, în cea mai mare parte, dificultățile vieții, știind cum să treacă, sunt de o importanță capitală.
Pe ce se bazeaza intelegerea parinti-adolescenti ? Mai intai pe afectiune (51%) spun parintii. Pe urma, pe independenta copiilor (40%) si pe simtul responsabilitatii (37%), dar independenta este mai usor acceptata de baieti decat de catre fete, care, din contra, sunt mai responsabile. Unul dintre meritele acestei anchete este tocmai de a scoate in evidenta problema claselor sociale (paturilor sociale) mai putin favorizate de a veghea la buna crestere a copiilor. Ele insista asupra politetii si a simtului familiei. Fiind vorba aici tocmai de educatia, parintii si copiii nu au aceleasi prioritati. Parintii pun cinstea pe primul loc si loialitatea, si pe locul doi inclinatia spre munca. Abilitatea de a se descurca nu ajunge decat pe locul 6 care este si ultimul in clasament. Ori, ea este ceea ce doresc adolescentii sa ii invatam, ca de altfel si inclinatia spre munca. In ochii lor, si asta fara sa cunosca inca greutatile vieti, in cea mai mare parte, a stii sa se descurce este primordial.