Răspuns :
Il înlocuim pe x cu 6:
6 (y+z-5)=60 => y+z-5=10 => y+z=15
3 (y+z)=3×15 => 3y+3z=45
6 (y+z-5)=60 => y+z-5=10 => y+z=15
3 (y+z)=3×15 => 3y+3z=45
xy+xz-5x=60
x(y+z) - 5× 6 = 60
6 ×(y+z) - 30 = 60
6×(y+ z) = 60 + 30
6×(y+z) = 90
y+z = 90 : 6
y+z = 15
3y + 3 z = 3×(y+z) = 3 × 15 = 45
x(y+z) - 5× 6 = 60
6 ×(y+z) - 30 = 60
6×(y+ z) = 60 + 30
6×(y+z) = 90
y+z = 90 : 6
y+z = 15
3y + 3 z = 3×(y+z) = 3 × 15 = 45
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!