👤

Descompuneti in factori : a) 9x^2 - y^2 + 6x + 1
b) x^2 - y^2 - 4x - 4y


Răspuns :

a)
9x^2 - y^2 + 6x + 1 =
(9x^2 + 6x + 1) - y^2 = 
(3x + 1)^2 - y^2 =
(3x+1+y)(3x+1-y) 
b)
x^2 - y^2 - 4x - 4y =
(x - y)(x+y) - 4(x-y) =
(x - y) (x + y - 4) 
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!


Ez Studiers: Alte intrebari