Răspuns :
Mai întâi se rezolva paranteza rotundă, adică ce este în ea, după înmulțirile și împărțirile, iar după adunarea și scăderea.
(45+26+8)-16÷4×9=
(71+8)-16÷4×9=
79-16÷4×9=
Acum voi face împărțirea "16÷4", iar după, rezultatul împărțirii "16÷4" îl voi înmulți la 9.
79-4×9=
79-36=
43
(45+26+8)-16÷4×9=
(71+8)-16÷4×9=
79-16÷4×9=
Acum voi face împărțirea "16÷4", iar după, rezultatul împărțirii "16÷4" îl voi înmulți la 9.
79-4×9=
79-36=
43
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!