Conditiile de existenta a radicalului x-1≥0 x≥1 x-3≥0 x≥3 => x≥3 Ambii membrii sunt pozitivi ecuatia se ridica la patrat x-1=(x-3)² x-1=x²-6x+9 x²-6x+9-x+1=0 x²-7x+10=0 x1=2<3 nu se accepta x2=5>3 se accepta
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile și inspiraționale. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de suport suplimentar, suntem aici pentru a vă ajuta. Ne face plăcere să vă revedem și vă invităm să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid!